stek 20A03

HEMMA

leef bewust. woon puur.

  • project    woonconcept
  • foto’s       bram delmee

HEMMA is een ecologisch woonconcept, gebouwd in hout en met een zo klein mogelijke voetafdruk. Met een HEMMA kies je bewust voor leven in een compacte en ruimtelijke woning.

Door zoveel mogelijk gebruik te maken van biobased materialen en technieken is een duurzaam en comfortabel woonhuis gerealiseerd. De slimme indeling in combinatie met een forse hoogte geven de woning een ruimtelijke beleving.      
De eenlaagse woning is volledig in houtskeletbouw uitgevoerd en met vlas ge├»soleerd. De afwerking van exterieur en interieur (deels) wordt uitgevoerd in onbehandeld inlands lariks. Een lichtstraat in de nok en ruime glazen puien brengen licht en lucht in de woning. 

Voor de warmte- en koudeopwekking is een horizontale bodembron aangelegd, op een diepte van ca. 1.50m. Een warmtepomp en netwerk van vloerverwarming (en koeling!) zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Het dak is deels bedekt met sedum en deels met PV panelen. Het hemelwater wordt opgevangen in een ondergronds reservoir en wordt ingezet om de toiletten te spoelen en de tuin te besproeien. Een fraaie begroeide pergola zorgt voor de nodige zonwering. 

Meer informatie? Kijk op www.hemmahuis.nl