stek 1623

transformatie

van stal naar stoel

    • project    Transformatie Nieuw Annaland
    • locatie     Vught
    • periode   2018-2019
    • status      gerealiseerd
    • foto’s       Zibber

Voor Nieuw Annaland in Vught heeft stek architecten de transformatie van een groepsstal tot een multifunctionele vergaderruimte ontworpen.

Nieuw Annaland is een vergaderlocatie gelegen op een landgoed van 17 ha ten zuidoosten van Vught. De historische boerderij met bijgebouwen is het afgelopen decennium getransformeerd tot een luxe vergaderlocatie. De oude koeien groepsstal heeft daarbij als opslag gediend.

Om deze stal te transformeren tot grootste vergaderruimte, is een ingetogen bijgebouw geplaatst waarin ondersteunde functies als een keuken, voorraad en techniek zijn ondergebracht. Hiermee is in de stal de ruimte gecreëerd om twee vergaderruimten onder te brengen met een capaciteit van ruim 200 personen. De ruimtelijkheid van de stal is hierbij zoveel mogelijk behouden. De bestaande spanten zijn zichtbaar gebleven, wanden en dak zijn van binnenuit geïsoleerd en er is een nieuwe klimaat installatie aangebracht. Voor een passende sfeer en inrichting hebben de creatieve opdrachtgevers zelf zorg gedragen.

Voor dit project werkte stek architecten samen met Annette Marx. Het constructief advies is verzorgd door Rob van Gestel van Archimedes Bouwadvies, het klimaat- en installatie advies door Paul Jacobs van Jacobs Ingenieurs. (fotografie: Zibber)