stek 1121

Blik op oneindig

renovatie woonhuis

  • project    Woonhuis AM
  • locatie    Moergestel
  • periode   2011 – 2012
  • status      in uitvoering

Het uitzicht en de locatie hebben een belangrijke rol gespeeld bij de opdrachtgevers om te gaan wonen op deze plek. Vrijstaand aan de rand van het Brabantse Moergestel met aan de achterzijde een weids zicht op de weilanden en de Reusel.

Het indeling van het huis is volledig gewijzigd en aangepast in nauw overleg met de toekomstige bewoners. Daarbij is bewust ingezet op levensloopbestendigheid: alle belangrijke leefvoorzieningen zijn op de begane grond gesitueerd.

De verdieping, direct gelegen onder de schuine kap, heeft een dubbele functie gekregen: gedurende de week is deze als gastenverblijf te gebruiken, in de weekeinden kunnen de studerende kinderen hier verblijven. Een compacte doucheruimte maakt deze verdieping compleet. De verbinding tussen begane grond en verdieping wordt gevormd door een entreehal met dubbele hoogte waarin de bestaande open trap is gerenoveerd.Een ruime open keuken en woonkamer, sterk gericht op het achterzijde. maken het geheel tot een aangenaam en licht woonhuis.

Het interieur is rustig en licht van kleur met veel wit en natuurlijke materialen. Een solide natuursteen verbindt de verschillende ruimten met elkaar.

De uitvoering van dit project vindt plaats in drie fasen. Met aanpassen van de indeling en interieur zal gestart worden, waarbij ook de isolatie gevel en dak integraal worden verbeterd. Hierna zullen de bestaande en opstallen gesloopt worden en worden vervangen door een nieuwe, ruime berging. Tenslotte zal het ensemble voorzien worden van minerale matte verf en zo een eenheid gaan vormen met de inrichting van terrein en de tuin. De groene tuin aan de achterzijde zal met de tijd een vloeiend overgaan in zijn groene omgeving.