stek 1811

korvelse kerk

een nieuwe toekomst

  • project    Korvelse kerk
  • locatie     Tilburg
  • periode   2018
  • status      afgerond

Op initiatief van de ondernemersvereniging Korvel Vooruit! en Stichting Tilburgse Linten heeft stek architecten, samen met Kinkorn, het idee van een combinatie van culturele, maatschappelijke en economisch invulling voor de Korvelse kerk vormgegeven.

De kerk en haar omgeving kan opnieuw een ankerpunt vormen voor de Korvelseweg. Aan de noordzijde de binnenstad, aan de zuidzijde de kerk met het plein. De combinatie van functies zorgt voor een wisselend publiek in de kerk en geeft bezoekers de kans op een informele manier kennis te maken met de verschillende initiatieven. Hiermee krijgt de kerk weer toegevoegde waarde voor de buurt en blijft de maatschappelijke functie behouden.

De kerk staat al een aantal jaren leeg en het wordt tijd dat er een nieuwe toekomst aan gegeven wordt. De culturele, maatschappelijke en economische functies kunnen elkaar hierbij versterken en zorgen voor een levendige invulling die wijkbreed (en daarbuiten!) gedragen kan worden.

Dit initiatief staat niet op zichzelf. Het vraagt om een breder perspectief op de kerk, de pastorie, het Korvelplein en het gebied achter de kerk. Deze plannen zijn in ontwikkeling.

Op 26 juni is dit plan gepresenteerd in de Korvelse kerk aan belanghebbenden en geïnteresseerden middels een presentatie en een film gemaakt door Toelgroep.