anderen over stek

 

Bas Verhoef – Creative Director & partner, toelgroep design/communication

“Een moderne uitbouw aan een jaren ‘30 woning is best een uitdaging. Met stek architecten werden eerste ideeën uitgewisseld en vlot opgepakt.
Elkaar snappen en aanvoelen is denk ik belangrijk in dat eerste stadium. Stek kwam niet alleen terug met een ontwerp ‘naar verwachting’ maar wist ons ook te verrassen met sterke accenten en materiaalvoorstellen. Met name de ideeen omtrent het grote daklicht en de scheiding tussen oud en nieuwbouw middels een verticale glastrook t/m de eerste verdieping waren schot in de roos. Waar je daarnaast als opdrachtgever overigens niet bij stil staat maar wel ervaart gedurende het proces is de aandacht voor constructie en detail. Daar ik zelf als ontwerper ook kritisch ben op lijnen en vlakken was dat voor mij een hele fijne bijkomstigheid. Daarnaast wordt je compleet ontzorgt daar waar het het briefen van de aannemer betreft. Het resultaat is dat we nog steeds en elke dag verrast zijn met de keuzes die toen gemaakt zijn. En dus lekker wonen… ”

+

Tijn Verhoeven, eigenaar Optiek Verhoeven

“Deze maand ons distributiecentrum in gebruik genomen. Architect Frank van Winden snapte precies hoe wij de verbinding tussen twee bestaande panden vorm wilden geven. Ook het gebruik van antraciet aluminium versterkt het zakelijke karakter. Met dank aan stek architecten!”

+

Els Jacobs en Koos Jansen

“Frank van Winden en Joris Verhoeven leerden we kennen op een bouwbeurs, waar ze met veel enthousiasme hun ontwerp voor een mantelzorgwoning presenteerden. In het ontwerp en de begeleiding van de verbouwing van de houten woning die wij op het oog hadden hebben we datzelfde enthousiasme en creativiteit ervaren.
Frank is enorm gedreven, creatief en kan daarbij bogen op een degelijke basis van constructie en materialenkennis. Tijdens het hele proces van de bouwbegeleiding voelden we ons door Frank betrouwbaar gesteund in het avontuur dat de verbouwing voor ons was, met uiteindelijk een fantastisch resultaat!
Frank toonde zich een sterke communicator. Met ons als opdrachtgevers. Met aannemer Peter Moonen en zijn medewerkers. Hij is scherp op de uitvoering en geeft de vaklui ook de ruimte om met alternatieven te komen. Verbouwen is teamwerk, en Frank en Peter hebben daar samen uitstekend leiding aan gegeven. De verbouwing was voor ons een groot avontuur. We hebben geboft met een prima architect en een goed bouwbedrijf. Ons huis is prachtig geworden! We zijn erg blij met het mooie resultaat. We hebben genoten van hun werk, hun enthousiasme en hun vakkennis. En met een prachtig resultaat, waar we elke dag van genieten!”

+

Berry Murray, scouting Pere Kersten

“De afgelopen jaren heeft Frank zich ingezet voor het tekenen van de blokhut en het inrichten van het terrein van scoutinggroep Père Kersten Stratum. Frank is makkelijk benaderbaar en weet de wensen van de Scouting goed om te zetten in werkbare ideeën. Wij waarderen zijn maatschappelijke betrokkenheid hierin en de steun die hij ons telkens weer wist te geven als het even niet zo lekker liep bij de Gemeente (bestemmingsplan, etc.); geen enkele moeite was hem daarbij te veel.”

+

Gerd van Hout – staf medewerker Bureau Huisvesting
Olaf van Nugteren – lid College van Bestuur
SUMMA College Eindhoven (voorheen ROC Eindhoven)

“ln de periode van december 2012 – september 2013 heeft Frank van Winden van stek architecten naar volle tevredenheid de realisatie van 3 Campus Support Centra voor ons uitgevoerd. De goede voorbereiding van het project heeft geleid tot een soepele uitvoering die uitsluitend plaats heeft gevonden in de vakantieperiode. De aansluitende verhuizing en ingebruikname gedurende het actieve schooljaar, maakten het project tot een complex en lastig geheel. Mede door de inzet van stek architecten is het project met een minimum aan belasting voor het onderwijs en binnen de gebudgetteerde kaders tot stand gekomen.”

+

Tom en Liesje ter Bekke

“stek architecten heeft ons prima geholpen bij het adviseren over en maken van een ontwerp voor de verbouwing van onze nieuwe woning. Het betreft een woning uit de jaren ‘60 in originele staat die geheel gerenoveerd is. Onze wens was om de verschillende ruimtes op de begane grond met elkaar te verbinden, om de achtertuin zoveel mogelijk bij het huis te betrekken en om op de verdieping ruimtes slim te koppelen ten einde een ruimere badkamer te realiseren. Wat wij prettig vinden aan Frank van Winden is dat hij mee denkt met onze wensen maar tegelijkertijd kritisch blijft. Aanvankelijk overwogen wij bijvoorbeeld om een gedeelte uit te bouwen, daar hebben we op advies van Frank van afgezien. Nu wij in het huis wonen blijkt het huis meer dan ruim genoeg en zijn we blij dat we niet hebben uitgebouwd. Meest bijzonder aan de verbouwing vinden wij de visuele verbinding van de woon- en eetkamer met de achtertuin. Het ontwerp hiervoor vinden wij bijzonder geslaagd, het overtreft onze verwachtingen. Prettig bovendien dat Frank ons op de enige juiste leverancier heeft gewezen om het gewenste resultaat (zeer ranke aluminium pui met triple beglazing) te realiseren. Bovendien heeft de architect ons ontzorgd door af te stemmen met de constructeur over de voorzieningen die getroffen moesten worden, die wij vervolgens één op één aan de aannemer konden doorzetten. Goede ervaringen, wij bevelen stek architecten aan.”